O NÁS aneb jak jsme k řemeslu přišli

Pár s technikou zdobení usně TAHAMA - proto PárTAHAMA - Kateřina a Milan.   

   1627158285443

 Natáčení filmu se španělskými kaskadéry v Maroku.

OD SPIELBERGA KE KŮŽI

První zárodky firmy neměly ani kořeny v České republice. „Před deseti lety jsem cestovala po Španělsku, kde jsem se dostala k výrobě kožených kostýmů a rekvizit pro film. To byla má první zkušenost s kůží a práce se mi zalíbila,” vypráví Kateřina. Po Španělsku se Kateřina, které se ve filmové branži zalíbilo, přesunula do Anglie, kde se podílela na natáčení historického velkofilmu Stevena Spielberga Válečný kůň.

„Když jsem pak doma potřebovala pro své koně bezudidlovou uzdečku, která se v té době nevyráběla, zkusila jsem ji vyrobit sama. A tím to všechno začalo,” usmívá se Kateřina.

Od té doby se výrobkům z kůže začala věnovat v malém měřítku a pomalu se zdokonalovala v šití, barvení a malování. „V té době jsem vyráběla většinou pro přátele uzdy a postroje na koně, opravovala stará sedla a samozřejmě leckdo potřeboval kožené opasky, nebo třeba pouzdra na nože,” dodává sympatická umělkyně.

 

 Bez názvu (600 × 200 px) (4)

PÁR, KTERÝ STVOŘIL ZNAČKU TAHAMA

Pak přišel rok 2015 a osudové setkání. Kateřina se seznámila se svým životním partnerem, „Byl to on, kdo přišel s nápadem, vybudovat společnou firmu a živit se tím, co nás baví,“ vypráví Kateřina. „Kdo by to tak nechtěl mít? Od té doby jsme pár, který stvořil značku Tahama. Proto PárTahama,” doplňuje ji Milan. 

VÝHRADNĚ RUČNÍ VÝROBA. KŮŽE I BARVY OD ČESKÝCH VÝROBCŮ

 

Plán vyšel. Kateřina a Milan objíždí řemeslné trhy a sklízí úspěch po celé republice. „Naše výrobky vytváříme výhradně ručně a myslím, že je to na nich znát. Každý z nich prošel rukama obou z nás, od kusu kůže na počátku až po finální tvar a podobu, proto má každý výrobek svou duši,” prozrazuje Kateřina. Veškerá produkce je tvořena z hověziny od výhradně českých dodavatelů. „To je naše firemní myšlenka, podporovat české výrobce. Máme tedy nejen usně z českých koželužen, ale také veškeré potřebné nástroje, nitě a samozřejmě též barvy, s kterými pracujeme, jsou české,” doplňuje Milan.

 

 

 

 

 

1_1

NEZAMĚNITELNÝ RUKOPIS

 

Produkty PárTahama jen tak s něčím nezaměníte. Zaujmou především dokonalým zpracováním jednoduchého tvaru a výraznou barevností. „Vždy jsme se snažili vtisknout našim výrobkům vlastní tvář a rukopis. Začali jsme experimentovat s barvami, kombinovat různé techniky a po dvou letech se tento proces ustálil,” popisuje Kateřina. Tak vznikla technika, která dává výrobkům originalitu, osobitý ráz a je nezaměnitelná. Technika Tahama

Jak šel čas a výrobky značka PárTahama si nacházely své fanoušky, rostla i nabídka a objem výroby. „Neustále jsme přidávali další novinky, modely, vyráběli více a více kusů, které sedobře prodávaly. Vešli jsme v povědomí a naši spokojení zákazníci se začali vracet. Tím vznikla potřeba zakázkové výroby, jejíž podíl na celkové činnosti stále roste, a to nás velice těší,” říká Milan.

 

Zpět do obchodu